به گزارش "میبـــدنگـار" به نقل از یزدهنر؛ بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور گفت: به تازگی 50 کارگاه متوسط و بزرگ تولید انبوه صنایع دستی در کشور فعال شده که هدف از ایجاد آنها در اختیار گرفتن بازارهای جهانی صنایع دستی است. از جمله آنها، کارگاههای بزرگ مینا و خاتم در اصفهان و گلیم و دست بافته ها در کرمان و سیرجان است.
وی با اشاره به اینکه به ویژه در بخش صادرات صنایع دستی و نیز بازار پررونق صنایع دستی زیارتی به محصولات انبوه و همشکل با کیفیت بالا نیازمندیم، تولیدات خرد و خانگی پاسخگو نبود و امیدواریم این کارگاهها در این زمینه نیازها را برطرف کند.
معاون صنایع دستی افزود: صنایع دستی ما قرن هاست با تولیدات خرد و خانگی سرپاست، تولیداتی که البته همچنان نقش مهمی در چرخه اقتصادی بسیاری خانوارهای روستایی و عشایری دارد. با این حال در این برهه کشور به تصمیم های کلان ملی و بین المللی برای معرفی جهانی صنایع دستی نیازمند است.
در این زمینه امسال مشهد برای سنگ قیمتی فیروزه و لاله جین برای سفال به عنوان نمایندگان ایران در شهرهای جهانی سال 95 انتخاب شدند. میبد برای زیلو، سیرجان برای گلیم و مریوان برای گیوه ها به عنوان شهر های ملی صنایع دستی معرفی شدند.
📝پ.ن/میبـــدنگـار:
اگرچه اطلاق این عنوانِ "شهر ملی صنایع دستی ایران(زیلو)" افتخاری برای میبد و میبدیهاست، اما تا اقدامی جدی و عملی برنامهریزی شده در جهت تحقق این عنوان انجام نگیرد، این "عنوان" فقط یک "سرپوش" میشود بر روی کم کاری مسئولین مرتبط، از کشوری تا شهرستانی!
📌بخشی از سخنان آیتالله اعرافی، امام جمعه میبد در همایش "راهکارهای جهانی شدن صنعت زیلو" که در مهرماه سال1387 در فرمانداری میبد برگزار شد:
"آموزش و پژوهش، تحقیقات و تبلیغات سه اصلی است که در صنعت زیلو نیاز به توجه دارد تا این صنعت بتواند به جایگاه اصلی خود دست یابد. حضور در نمایشگاههای داخلی و بین المللی، ایجاد رشته تحصیلی زیلو ، چاپ بروشور و فرهنگ نامه زیلو، نمادسازی ، تبلیغات در نشریه های محلی و استانی و صدا و سیما و در نهایت برگزاری جشنواره زیلو و تلاش جهت ثبت در یونسکو از اهدافی که رسیدن به آن، این صنعت را شکوفا خواهد کرد."